星期二, 19 3月 2024

6. 推展国际交流,立足中化,放眼天下,与世界接轨

Malay

VISI:

Mewujudkan alam sekitar persekolahan di mana guru-guru rasa sukahati untuk  mengajar, Pelajar-pelajar rasa sukahati untuk belajar, dan menjadikan setiap pelajar dan setiap guru tercapai kejayaannya.

1. Menegaskan pendidikan bahasa ibunda dan menyebarkan kebudayaan Cina.

2. Mendidikkan pelajar-pelajar supaya berdisiplin, bernilai-akhlak, progresif dan bersemangat  Chung Hwa serta melahirkan kecintaan terhadap sekolah.

3. Menghasilkan pelajar-pelajar yang mencapai kejayaan cemerlang dalam pengajian mereka.

OBJEKTIF:

1. Mewujudkan semangat kemanusiaan dan kepemimpinan berperikemanusiaan sertameng hasilkan budaya kampus yang mesra dan berkeharmonian.

2. Menggalakkan penumbuhan profesionalisme di antara guru-guru serta mendorongkan semangat berkumpulan, bekerjasma dan pengajaran yang kreatif.

3. Menegaskan petua lima nilai moral, dan menghasilkan pelajar-pelajar yang berkebolehan dalam pembelajaran, berkomunikasi dan berdaya kreatif ketika melaksanakan sesuatu.

4. Mewujudkan persekitaran persekolahan yang ideal dan tenteram untuk menuntut pendidikan.

5. Menggabungkan sumber internal dan eksternal untuk  membentukkan suatu institusi pengajian yang unik, berkualiti tinggi, dan dapat menghasilkan rasa tercapainya kejayaan yang cemerlang.

6. Memperkembangkan komunikasi antarabangsa, menjadikan Chung Hwa sebagai tumpuan kaki, dan memandangkan seluruh dunia serta berhubung dengan dunia.

VISION:

Create an environment where teachers love teaching, students love learning, and make every teacher and student an achiever.

MISSION:

1. Insist on mother-tongue education and the propagation of the Chinese culture.

2. Cultivate students who are disciplined and progressive, who have high moral values, who uphold the ‘ Spirit of Chung Hwa ‘ and love their school.

3. Produce successful students.

OBJECTIVES:

1. To promote human spirits and humanized leadership and establish a graceful and harmonious Campus culture.

2. To promote professional prowth among teachers and to promote team spirit and cooperation as well as creative teaching.

3. To develop the five moral precepts and to nurture the studying, communicating and innovating abilities in students.

4. To establish a tranquil, excellent and conducive educational environment.

5. To integrate internal and external resources to establish a unique, high quality education institution that give a sense of achievement to students.

6. To promote international communication. Establish a foothold in Chung Hwa to eye the whole world and connect to the world.